Utdeling av hedersprisen "Turistknappen"

Tre verdige vinnere av "Turistknappen". Torbjørn Gurholt, Torill Solheim og Børre Baardseth Foto: Guro Skaara

Torbjørn Gurholt, Torill Solheim og Børre Baardseth ble i dag tildelt hedersprisen "Turistknappen" for sitt frivillige arbeid for DNT Telemark

I dag kunne vi endelig feire og dele ut hedersprisen "Turistknappen" til tre av våre frivillige, som gjennom mange år har lagt ned utallige dugnadstimer for DNT Telemark. Styreleder i DNT Telemark, Thor Kamfjord, delte ut utmerkelsen på vegne av foreningen og takket for uttalige dugnadstimer og arbeid lagt ned av alle tre. Begrunnelsen for hvorfor disse tre fortjener utmerkelsen ble gitt av tidligere styreleder i Skien Turlag, Odin Langslet.

Om Torbjørn Gurholt lød begrunnelsen blant annet:

"Torbjørn har vært både DNT Telemark og Skien Turlags altmuligmann gjennom mange år. Han har lagt ned utallige dugnadstimer i forbindelse med løypearbeid, oppgradering av hytter, spesialtilpassede løsninger for kontor- og butikkinnredning, produksjon av sittebenker til utplassering på rasteplasser og utsiktspunkter."

Om Torill Solheim ble det blant annet sagt:

"Torill har gjennom mange år deltatt aktivt i styret, både til DNT Telemark og Skien Turlag. Hun har holdt en stø hånd på rattet i alt som har med økonomi å gjøre, inkludert søknader om midler og rapportering på bruken av tildelte midler. Hun er en pådriver i arbeidet med skriftliggjøring av rutiner for arrangementer som f. eks. Kom-Deg-Ut-dagen og Mersmak. Hun er en aktiv og positiv ambassadør for DNT alle steder hvor det er behov for frivillige på stand og tar ansvar for organisering og gjennomføring."

Børre Bårdseth får prisen blant annet for sin innsats med DNT Telemark sine hytter.

"Børre har gjennom mange års medlemskap i Skien Turlag vist særlig engasjement for våre hytter, inkludert de som eies og drives av DNT Telemark. I en kritisk periode for DNT Telemark fungerte han som styreleder, og han var i lang tid foreningens representant i Fjellvåkens styre. Han har også tatt stort ansvar for foreningens betjente anlegg. Han har vært hytteansvarlig for Gaustahytta i mange år, har deltatt på utallige dugnader på Mogen."

Kommunikasjonssjef i Skien kommune, Anne Spånem, delte ut blomster på vegne av kommunen og la vekt på hvor viktige de frivillige er for kommunen. Det er ingen tvil om at dette er tre svært fortjente priser, og vi i DNT Telemark setter stor pris på alt arbeidet alle tre har lagt ned (og fortsatt legger ned) i foreningen.

Gratulerer så mye til alle tre!

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 19. oktober 2021