Unge naturtalenter på grunnkurs i kano!

Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka.  Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby.
Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Røyrivannskoia og Stallen i Østmarka. Kan nås med kano fra Losby. Foto: Marius Dalseg Sætre

25.-26. sptember var Unge Naturtalenter gjengen på grunnkurs i kano på Flekkerhytta! Helgen ble stort sett tilbrakt på og i vannet, men med hjelp av to dyktige kanoinstruktører fra friluftsutdanningen ved USN i Bø gikk det lekende lett.

Etter adkomsten lørdag gikk vi rett på kanokurs og dagens første oppgave var kameratredning. Instruktørene viste og forklarte oss først hvordan en god kameratredning skulle gjennomføres før vi selv fikk prøvd oss. Vannet var ikke veldig varmt, men med god bekledning, litt sol, og en varm hytte var det en morsom opplevelse. Resten av dagen gikk til å sette opp camp, sosialt og lære grunnleggende padleferdigheter (framdriftstak, bakoverpadling, sideveis forflytning med mer). 

Søndagen var det duket for en litt lenger tur. Padleturen startet ved Flekkerhytta, over Flekkern, for så å bære kanoene (alene eller to og to) opp til Svanstulvatn. Her padlet vi over og tok lunsjen i sola på andre siden av vannet. Etter lunsj ble det kjørt ulike leker og stafetter med utgangspunktet i teknikkene vi hadde lært. Før avreise ble det tid til å lære enda flere padleteknikker, og ha en felles oppsummering av kurset.


Takk for nå! Vi gleder oss allerede til neste gang vi møtes! Da blir det grunnleggende turlederkurs på Lifjell!

Skrevet av Mina Borgejordet Simones 15. oktober 2021