Turtips til høstferien

Foto: Guro Skaara

Det nærmer seg høstferie, og vi har derfor samlet noen turtips for fine turopplevelser i Telemark.

Månastien - Kjærlighetsstien (Rjukan) 

Dette er en fin rundtur som passer for hele familien.
Turen kan startes på Torget i Rjukan, like ved turistinformasjonen. Det anbefales å gå turen langs elva Måna og opp til Rallarparken og Sam Eydes gate, like nedenfor Admini. Du kan også velge å starte turen her.

Turveien langs Måna og gjennom sentrumsgatene passer for eldre og for deg som er på tur med barnevogn. Kjærlighetsstien er litt mer kupert og inneholder trapper.

  

   

Himmelriket i Drangedal
Himmelriket i Drangedal Foto: Kjell Peder Haugene

Narefjell (Skien)

Toppen Nare ligger 805 meter over havet med praktfull rundskue fra Gaustatoppen i nord og ut til Telemarkskysten i sør. Stien er godt merket og tydelig oppgått så det skal være lett å finne fram.  Turen går i lett og godt merket terreng, i starten i blåbærlyng, og mot toppen kommer fjellbjørk og røsslyng. På veien passeres flere mindre vann. Denne turen kan man for eksempel kombinere med en overnatting på DNT-hytta Fugleleiken. Herfra har man mange fine turmuligheter. Turen er noe krevende og egner seg ikke for de minste barna, men barn i skolealder klarer turen med gode pauser underveis. 


Rundtur fra Krogshavn til Langesundstangen (Bamble)

Dette er en flott rundtur som starter ved den store kommunale parkeringen i Krogshavn. Turen går gjennom det store friluftsområdet i Krogshavn, her er det muligheter for å utforske i vannkanten eller grille. 

Stien går over flere fine små trebruer og videre over ei lang spektakulær stålbru mot Langesund bad.Fra Langesund bad går turen forbi ei stor kløft i Landskapet (Hesteklova) og videre til restene av Langøytangen kystfort. Her er det flott utsikt over havet, skjærgården og Langøytangen fyr.

Denne turen er rullestolvennlig og passer for både store og små! 

Foto: Haldis Bjerva Watson


Topptur til Øysteinnatten (Lifjell)

Øysteinnatten er et populært turmål for mange turgåere på Lifjell. Fra toppen på 1174 moh har du fantastisk utsikt! Turen starter ved parkeringsplassen ved Jønnbu, og går i kupert høyfjellsterreng oppover. Turen er noe krevende og egner seg ikke for de minste barna. Turvante barn i skolealder kan klare turen med gode pauser underveis. Man kan for eksempel ta en matpause ved Skåråfjellholmen før man fortsetter stigningen oppover. 


Himmelriket (Drangedal)

Dette er er en flott og lett tur for små og store inn til noen spektakulære svåfjell skapt av isbreen ved forrige istid. Det er litt stigning, men ikke for tungt og lett å gå på blåmerka løype. Du kan velge om du vil ha en rundtur og gå inn på den rødmerka løype ned igjen til skisenteret. God mulighet for rast inne i det naturlige amfiet i Himmelriket. 

Foto: Steinar Skilhagen

  

Som medlem i DNT får du ekstra gode priser på alle våre hytter og 15% rabatt i Tursenteret. 

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 28. september 2021