Gaustatoppen Turisthytte har blitt miljøfyrtårn

Den 20.10.2020 ble vi godkjent som miljøfyrtårnbedrift. Vi er nå 20 bedrifter i Tinn kommune som er miljøsertifisert.

Miljøfyrtårn er et norsk sertifiseringssystem for miljøledelse. Dette innebærer at vi har oppfylt strenge krav om arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Vi vil nå arbeide enda mer med miljø og bærekraft. Veien mot å bli miljøfyrtårn har være lærerik og med mang en opplevelse. Vi har blitt mer bevisste på hvordan vi sorterer avfall, både på turisthytta og hjemme, hvordan vi kan ungå matsvinn, hvordan vi bruker strøm og mye mye mer.

Vi ønsker også at alle som besøker oss på Gaustatoppen skal bidra. Ingen kan gjøre ALT men ALLE kan gjøre litt. Dette vil bety mye for miljøet og kloden. Vi har startet med avfallshåndtering og matsvinn, og i tillegg har vi en beliggnhet på Norges vakreste fjell, Gaustatoppen, og da sier det seg selv at miljø er det viktigste vi jobber med.

DNT har hele tiden miljø og bærekraft i fokus i vårt arbeid. Vi elsker gjenbruk, vi reparerer istedet for å kjøpe nytt,  vi merker stier, holder hytter åpne og vi legger tilrette for et enkelt og naturvennlig friluftsliv. Friluftsliv er helsefremmende og inkluderende.

Vi gleder oss til å fortsette å arbeide med bærekraft og miljø, og vi er så vidt igang. På Gaustatoppen Turisthytte er det mange ungdommer som har sommerjobb og de setter stor pris på at vi jobber for miljøet og ta vare på resursene vi har lånt:)

Jeg vil takke Visit Rjukan og DNT Telemark for muligheten dette vil gi oss, både miljømessig og økonomisk.

Bildene over er fra overekkelsen av diplomet på Rjukan Torv 11.3 21. Jorunn Karlberg Tveiten, daglig leder og vertskap på turisthytta mottar prisen fra Ordfører i Tinn Kommune, Steinar Bergsland, (Våren var ikke her ennå så dette var på ekstremværdagen, med snøstorm og over 50 cm nysnø).

Gaustatoppen Turisthytte St Hans aften 2018
Gaustatoppen Turisthytte St Hans aften 2018 Foto: Jorunn Karlberg Tveiten

Vi er nå igang med ny sesong og vi håper vi ser mange glade fjellfolk på besøk her oppe på 1883 moh. Merk at det ikke finnes søppledunker her oppe, du skal nemlig ta med alt du har i sekken ned fra fjellet.

Velkommen til Gaustatoppen Turisthytte