17. mai arrangement avlyst

Foto: Jorunn Karlberg Tveiten

Det blir ikke felles 17. mai-tog til Gaustatoppen i år, men DNT oppfordrer til feiring i friluft!Den ti år lange tradisjonen med 17.mai-feiring på Gaustatoppen med DNT Telemark blir dessverre avlyst i år grunnet utfordringer med smittevern og sikkerhet. DNT Telemark oppfordrer likevel alle til å ta seg en tur ut med flagg i sekken på nasjonaldagen. En bedre måte finnes vel ikke å feire landet på?

Med fjoråret friskt i minne med rekordoppslutning rundt 17. mai-toget til Gaustatoppen, og ikke minst de flotte forholdene som har vært den siste tiden, har det vært en tung, men nødvendig, beslutning å avlyse arrangementet. Det vil verken bli organisert 17. mai-tog opp eller tilstelning ved turisthytta på toppen. Gjeldende smittevernregler er utfordrende å forholde seg til med mange mennesker på et lite område på toppen. I tillegg har vi sikkerhetsaspektet: Verken turisthytta på toppen eller Gaustabanen er åpen, noe som vil gjøre det ekstra utfordrende dersom det skulle skje et uhell på toppen. Det skal være trygt å ferdes med DNT Telemark, og vi ønsker derfor ikke å ta sjansen i år. Likevel vil nok mange ta turen på egenhånd for å feire dagen, og vi vil minne disse om å ta hensyn til vær-, føre- og smitteforhold i fjellet denne dagen, og igjen minne om at turisthytta på toppen dessverre ikke er åpen. 

   - Forhåpentligvis er dette første og siste gang vi avlyser 17. mai-toget til Gaustatoppen, og vi gleder oss allerede til neste års feiring, melder bestyrer Jorunn Karlberg Tveiten og initiativtaker Jon Ingebretsen.

DNT Telemark håper likevel at alle benytter nasjonaldagen til å komme seg tur ut i Telemarks flotte natur. Vi er heldige som har mange varierte områder å spre oss ut i! Hva med en tur på kyststien, loggføre en topp i en av våre Titoppere, fjellskitur på Lifjell eller rett og slett ta en morgentur i nærskogen og høre på det yrende fuglelivet, og salutten som går av på morgenkvisten. Ta med familien eller en venn og start planleggingen av en naturlig og annerledes 17.mai-feiring nå!  Er du usikker på hvor du skal ta turen, kan du få mange tips på ut.no eller komme innom for en turprat i Friluftslivets hus i Skien, som endelig har åpnet igjen.

Vi gleder oss til en 17.mai-feiring utenom det vanlige, og håper at alle gjør dagen til en minnerik dag for store og små. Skulle du bli fristet til å dra ut på tur, hadde det vært fantastisk og sett feststemte turfolk på sosiale medier. Kanskje noen drister seg ut i skogen eller på fjellet i bunad denne dagen? Bruk #dnttelemark da vel!