Nattevandring 2018

Foto: Mikel Gonsholt

I år igjen skal vi sammen lyse opp Gaustatoppen og FNs bærekraftsmål -
så hold av 25. august og bli med på den spektakulære vandringen!

DNT Telemark, Gaustabanen og Norad inviterer igjen til nattevandring 25. august. Også i år skal vi vandre sammen i nattemørket opp til Gaustatoppen for å markere FNs 17 bærekraftsmål. Fjorårets nattevandring ble en stor suksess og vi gleder oss til å gjenskape magien.

Turen opp til toppen er på 4,4 km (fra Stavsro), ca. to timer, og stien vil lyssettes med 17 flotte lyspunkter. her kan alle vandrere nyte naturen og samtidig lære med om bærekraftsmålene.

Det vil aktiviteter for hele familien på vei til toppen, og kveldens høydepunkt vil bli en spektakulær konsert på Norges høyeste scene. I tillegg vil Bergans være tilstede på Stavsro med sin systue på hjul! De står klare til å utføre gratis reparasjoner av turklær fra kl. 15.00 til ca. 21.00. De kan kun ta reparasjoner som kan fikses på stedet. Ta med yndlingsjakka med ødelagt søm eller favoritt-turbuksa med hull på kneet og se etter den grønne el-bilen!

Det er Norad, Tinn kommune, DNT Telemark, Gaustabanen, Røde Kors og Rjukan speidergruppe som sammen skal sørge for at alle får en god og sikker turopplevelse.

Nattevandringa er et stort arrangement og vi trenger frivillige! Kunne du tenke deg å bli med som for eksempel lysvakt eller ambassadør for bærekraftsmålene? Dette er en unik sjanse til å komme tett innpå arrangementet og sørge for at både en selv og andre får en uforglemmelig opplevelse.

Frivilligoppgaver:

  • Lysvakter
  • Salgshjelper på hytta og Tuddalstippen
  • Riggere og nedriggere
  • Ambassadører på toppen
  • Velkomst på Stavsro
  • Med mer.

Se bilder fra fjorårets nattevandring under

Praktisk informasjon

- Arrangementet er gratis

- Dato: 25. august (med værforbehold)

- Offisiell start 18:00

- 23:00 Konsert med Daniel Kvammen (oppvarming: Amanda Tenfjord)

- 15:00 Bergans systue ved Stavsro

- Løype: Stavsro – Gaustatoppen – Stavsro

- Ta med varme klær, fjellsko, mat, drikke og hodelykt

- Gaustabanen er i drift under hele arrangementet, men lange køer må påberegnes.
Se priser på www.gaustabanen.no.

- Arrangementet har værforbehold

- Parkering ved Kvitåvatn, Bygget og Svadde industriområde ( På FV 651 fra Stavsro til Rjukan er det stopp forbudt)

- Buss fra parkeringene fra kl 15:00 - billetter kan forhåndsbestilles her: https://rjukanbooking.no/ticketlist.aspx?regid=9016 (bestill innen 17.08 og vær med i trekningen av overnatting for 4 inntil 4 personer + returbilletter med Gaustabanen

- Arrangementet er alkoholfritt!